Vákuová zváračka potravinových sáčkov a fólií je ideálnym kuchynským pomocníkom, ktorý vám pomôže predĺžiť životnosť potravín.
Vákuovanie potravín je veľmi rýchly a jednoduchý spôsob uchovávania potravín bez prístupu vzduchu, vďaka tomu zostanú v potravinách zachované vitamíny a minerály, bez prístupu vzduchu k potravinám nedochádza k rozmnožovaniu baktérií, nedochádza k vysychaniu alebo prenášanie pachov. Čerstvé potraviny ako je mäso, ryby, zelenina či ovocie vydrží 2-5x dlhšie. Suché alebo zmrazené potraviny môžu byť skladované v mraziacom boxe po dobu 1-2 roky. Vákuované potraviny majú menší objem a sú tým pádom skladnejšie. Používanie je veľmi jednoduché a intuitívne. Vakuovačkou pracuje s vrúbkovanými sáčky a fóliami, jej čeľuste vie vytvoriť zvar o maximálnej dĺžke 295mm. Stačí len otvorený koniec vrecka vložiť do vakuovací komory, uzavrieť veko a stlačiť tlačidlo pre začatie vákuovanie. Po vytvorení vákua sa vrecúško automaticky zvarí. Proces možno kedykoľvek prerušiť.
Vakukovačka je vhodná predovšetkým pre vákuovanie mäsa, rýb, zeleniny, ovocia, desiat a sypkých zmesí strácajúce svoju arómu - čaju, kávy. Vákuovať možno okrem potravín aj iné predmety.
Zavakuované sáčky sú vhodné pre varenie metódou Sous-Vide.
Vakuovačkou ide použiť so všetkými rozmermi našich vákuovacích sáčkov, pretože vakuovací sáčok o šírke 300mm má už z výroby zvarené 6mm okraje z každej strany a celková šírka sáčkov bez okrajov je 288mm.
Celková dĺžka prívodného kábla: 135cm. Hrúbka zváraných fólií: 0,10 - 0,29mm (100 - 290μ). Doba vákuovanie: cca. 20 sekúnd (v závislosti na veľkosti zváracieho sáčku) Interval medzi jednotlivými cyklami: 40s.
Neskladujte vakuovačkou s uzamknutým vekom. Dlhodobá kompresie tesniace gumy môže spôsobiť jej netesnosť.